Hírlevél
Partnereink
  Vissza

  Lendületbe kerülni 50 év felett egészségmegőrző programokkal

  hozzáadva: 2014.07.29 15:11szerző: Bruce_Seven
    
  Jóga és nordic walking 50 év felettieknek 2014. július elejétől Keszthelyen! Mi is az a Nordic walking? "Északi gyaloglás", a sífutás nyári változata. Két bottal a kézben lendíti előre, tolja előre magát a gyalogló. Mire valók a botok? A botok a karok meghosszabbításai és arra valók, hogy intenzívebben megmozgassák a törzs, a váll, a kar izmait, mint egy sima gyaloglás során. Gyalogolni mindenki tud, minek azt tanulni? Mert nem mindegy, hogy milyen ritmusban történik mozgás, fontos a karok és a lábak, jobb- és baloldal szinkronizálása, a botok bevetésének a helye.

     A bevezetőből kiderül, hogy nem is olyan egyszerű ez a pálcikázás. Ahhoz, hogy a megfelelő hatást elérjük legalább tíz alkalomra van szükség, hogy irányított edzés során megtanuljuk a helyes lépéstechnikákat, a lendítő karmozdulatokat, a botok bevetését. Egy kezdőnek a karját és a lábát szinkronizálni nem is olyan egyszerű. Össze kell hangolni a jobb- és a baloldalt. A jobb kart a bal lábbal és a bal kart a jobb lábbal. Látni kell a helyes mozdulatokat, meg kell érteni a helyes technikát, be kell gyakorolni a helyes bothasználatot. Szakértő, edző rávezető gyakorlataival, magyarázataival, a botok helyes méretének kiválasztásával, a mozdulatok javításával, videoanalízissel gyorsan és hatékonyan megy a tanulás, a ritmus fejlesztése. A ciklikus mozgás segít abban, hogy minden a helyére kerüljön.

  Olyan egészségmegőrző, életminőséget emelő programmal állok rendelkezésére, amellyel a passzív, mozgáshiányos életmódból keresők megtalálják a kivezető utat. Magyarország 50 év feletti lakóinak csak nagyon kevés hányada él aktív, sportos életet. Szakmai tapasztalataim birtokában képesnek tartom magam arra, hogy az 50 feletti hölgyeket, urakat mozgásba, lendületbe hozzam.

  Gondosan előkészített, felépített, egymásra épülő programjaimmal, célirányosan érek el sikereket, eredményeket. 
  Vízi torna, nordic walking, jóga egymást jól kiegészítik, de külön-külön is alkalmasak az egészségmegőrzésére, a ragyogó egészség elérésére. 
   
  Hasonló korúak társaságában, csoportos foglalkozásokon a résztvevők egymást motiválják.  Az összetartozás élménye húzóerővé válik és szívesen járnak a heti foglalkozásokra. Barátságos, segítő, jókedvű hangulatban észrevétlenül, gyorsan telik az idő. Tevékenységemmel azt szeretném elérni, hogy a mozogni vágyó, 50 év felettiek számára minél több közösség jöjjön létre, ahová jó szívvel, örömmel járnak jógázni, nordicozni, vízi gimnasztikázni.
  50 év felettieknek 2014. július elejétől jóga és nordic walking edzéseket tartok Keszthelyen. Nordic Walking szerdánként 17.00-19.00, jóga keddenként 13.00-14.30


  ugrás az oldal tetejére