Hírlevél
Partnereink
  Vissza

  TRX: Hordozható edzőterem, felpörgetett anyagcsere !

  hozzáadva: 2014.03.11 12:14szerző: zoltankrepsz
    
  Ebben a cikkben az egyik legújabb, és leggyorsabban fejlődő funkcionális tréning eszközt , a TRX-et szeretnénk bemutatni.

  TRX: Hordozható edzőterem, felpörgetett anyagcsere !

  Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvőtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. De most itt van még egy őrült és új eszköz, a TRX!

  A TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel erődet, egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!

  A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, akik minden lehetőséget és pillanatot megragadtak, hogy testük és fittségi állapotuk csúcsformában tartsák. Hol tengeralattjárókban, hol hajókon, kikötőkben, raktárakban kellett megfelelő körülményeket keresniük és találniuk a testedzésre. Ehhez, edzéseik hatékonnyá tételéhez fejlesztették ki a TRX-et. Természetesen a tesztelést is katonákon végezték, de rövid időn belül elterjedt az eszköz használata az amerikai fitnesz szakemberek körében is.

  A TRX alapja, hogy a lábunkat vagy a kezünket a hevederbe akasztva saját testsúlyunkkal végezhetünk gyakorlatokat, amelyek hihetetlen mértékben erősítik meg a tartóizmokat, hiszen testünk alátámasztása részben instabil. A TRX-nek köszönhetően folyamatosan dolgoznak a stabilizáló izmok, így gyönyörű tartást, feszes hasat és fájdalommentes hátat nyerhetünk. Ráadásul egyszerre több izomcsoport is keményen dolgozik, így egészen biztos, hogy az óra végére minden porcikánk kellemesen bizsergősre fárad.

  Neked miért jó?

  Mert lényegében egy hordozható fitnesztermet kapsz, mellyel az elvégezhető gyakorlatok száma több százra tehető. Bárhol lehet edzeni vele, legyen az a szabad levegő egy kiadós futás után, vagy egy tornaterem, ahol a bordásfalra rögzítheted. A TRX az összeállított edzéstől függően az erődet és az állóképességedet is egyaránt fejleszti.

  Használatával stabilizáló izmaid folyamatosan dolgoznak. Ezt főként akkor érzed, amikor a hagyományos fekvőtámaszt a „lengő madzagokon” próbálod kivitelezni. (Nem egyszerű, de nagyon mulatságos, hidd el.)

   A TRX-et férfiak és nők egyaránt használhatják, fittségi szinttől függetlenül. Ezért akár a pároddal együtt is edzhettek. Mivel a gyakorlatok számtalan szögben végezhetők, az izolált mozdulatokkal szemben sokkal több izomrostot stimulálnak – így hatékonyabb lesz az edzésed. A szerkezet ráadásul kis helyen elfér, bárhová magaddal viheted, ezért ezentúl egy tengerparti nyaralás sem lehet kifogás a mozgás nélküli életmódra. A szerkentyű ráadásul az intenzív edzésnek köszönhetően felpörgeti az anyagcserét, ezáltal szép esztétikus izmokat fejleszt.

  Az edzések végén mint tudod, sosem szabad elfeledkezni a megfelelő nyújtásról. Ez nem csak az izomláz elkerülése, de az egészséged szempontjából is fontos – nos, a TRX erre is kiválóan alkalmas.

  TRX: Csak a fantázia szab határokat !

  www.trxkeszthely.hu


  ugrás az oldal tetejére